Ni državu ni boga blizu jajnika moga!

Leila Šeper iz Sarajeva, inspirativno i duševno:

“Gotovo ništa nije ukazivalo da će izložba printanih fotografija, montaža i grafika nađenih na internetu (ukljujući i onu za meme: first world problems) ostati u sjeni feminističkog odgovora.

Ne znam koliko su te osobe svjesne, ali moje je mišljenje da ništa više neće biti isto. Skup, koji se prema tvrdnjama pojedinih posjetiteljki i posjetitelja gorepomenute izložbe kosi sa ustavnim uređenjem Srbije (uredno prijavljen policiji), ophodili su visoki dužnosnici SPC koji su tom prilikom potpisali istoimenu peticiju. Od organizatora nikada nije došao inšaret koliko potpisa je skupljeno tom prigodom.

“Nije ti ovo bio kontraprotest. Mi smo se odazvale/i pozivu i posjetile/i izložbu.” – kaže meni jedna poznanica. A, jaaaaaaaaaaa odavno nešto ljepše, nešto iskrenije aktivističko nisam vidjela! Hvala vam još jednom. Pomakle/i ste ljestvicu visoko…

Da se razumijemo, izložba i inicijativa (ako takvo šta postoji) za zabranu abortusa nije imala za cilj da zaštiti “ljudska prava nerođene djece” nego je jedna (na vrijeme prepoznata i nadam se otklonjena) opasnost prema pravu žene na izbor. Organizatori izložbe svoju licemjernost manifestuju u više navrata. Naročito je ilustrativno u “argumentu” da je bijela kuga posljedica smanjenog prirodnog priraštaja. Naravno da se neće pozivati na odgovornost odgovorni… Oni potpisuju besmislene peticije i blagosiljaju svijet koji ophodi svete ratove…”

via Žene sa Interneta