Edward Snowden says NSA employees exchange intercepted nudes

“Kao da NSA nije dovoljno jeziva po sebi, žviždač Edvard Snouden otkriva da zaposleni u ovoj tajnovitoj organizaciji za nadzor prosleđuju “golišave fotografije” koje presretnu dok obavljaju svoje dužnosti.

“Zapošljavaju mlade momke, od 18. do 22. godine starosti. Oni su iznenada gurnuti u poziciju izvanredne odgovornosti, gde sada imaju pristup svim vašim privatnim podacima.”, objasnio je Snouden u maratonskom sedam sati dugom intervjuu za Gardijan. “U toku njihovog svakodnevnog rada oni nabasaju na nešto što je potpuno nevezano za njihov rad niti u bilo kakvoj razumnoj vezi sa njim… na primer, intimne fotografije nekih golih ljudi u seksualno kompromitujućim situacijama.”

“Okrenu se u svojoj stolici i pokažu svom kolegi i njihov kolega kaže: ‘ … O hej, to je sjajno. Pošalji to Bilu.” I onda Bil pošalje Džordžu , Džordž ga šalje Tomu i pre ili kasnije ceo život ove osobe vide i drugi ljudi. Ovo se nikada ne prijavljuje. ONI OVO VIDE KAO VRSTU PRIPADAJUĆEG BENEFITA zaposlenima koji se bave nadzorom.”

Tako je – vaše “golišave fotografije” mogu postati tema razgovora NSA bratije na pauzama.

Snouden kaže da je on lično bio svedok razmeni sličica dok je bio zaposlen u sedištu NSA , napominjući da se svi ovi incidenti vidi kao “RUTINSKI”. U svojoj izjavi, portparol NSA nije negirao Snoudenove tvrdnje, ali je rekao da takva aktivnost neće biti tolerisana.

Dakle, sledeći put kada poželite da lascivnu sliku pošaljete emailom svom seksualnom partneru, zapamtite da postoji dobra šansa da će neki američki špijuni da je dele po kancelariji nedaleko od Vašingtona.”

Pratite Thomas Gortona na Tvitteru ovde @angstromhoot

via Žene sa Interneta

Advertisements