Muža ubila jer ju je uhvatio u preljubi

Kako tendenciozan naslov promeni vest

Naslovi su medijima jako bitni, to je njihova šansa da privuku čitalaštvo, a ako imaju čitalaštvo imaće i oglašivače itd. Međutim, funkcija medija nije samo da postoje sebe radi već i da prenesu neke informacije.

Juče je Blic objavio još jednu vest o nasilju u porodici koje je završeno ubistvom. U ovom slučaju žena je ubila muža. Naslov – “Muža ubila jer ju je uhvatio u preljubi”. Ako bismo se zaustavili na naslovu imali bismo pred sobom hladnokrvno ubistvo gde je jasno da olakšavajućih okolnosti nema. Takođe bismo možda zamislili scenu kao iz filma sa raskalašnom ženom koja vara muža sa kim stigne a na kraju ga i ubije jer je možda bio bogat pa se nadala da će naslediti pare (šta ja znam, puštam filmove). Blic na to i računa. Jer ova vest zvuči u isto vreme i seksi i krvavo, a to se prodaje. Ako se pak kojim slučajem odvažite i pročitate tekst vesti videćete da slučaj nije toliko crno-beo.

Navodno, pre nekog vremena ubijeni je uhvatio suprugu u preljubi. Nakon toga ju je danima tukao:

“Ali, sumnja se da je sukob među supružnicima započet pre izvesnog vremena, kada je Petrović uhvatio suprugu u preljubi. Potom je ona odlazila na posao sa modricama oko vrata i žalila se koleginicama u elektrani u Drmnu kako ju je suprug gušio.”

Dakle, nije u pitanju gramziva žena kojoj je muž dosadio pa je odlučila da ga ubije, već je u pitanju žrtva nasilja koja se žalila na nasilje koje trpi, i povodom koga nije ništa učinjeno. Da li je ubistvo jedini izlaz iz situacije nasilja? Naravno da nije i ne sme da bude, ali zato što ne postoji adekvatna zaštita države, žrtve nasilja najčešće osećaju da nemaju drugog izbora.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/471395/Muza-ubila-jer-ju-je–uhvatio-u-preljubi

via Žene sa Interneta

Advertisements