Ko je zapalio drugu vatru? | Peščanik

Udruženje „Ateisti Srbije“ javlja da su 14. ovog meseca izbačeni sa sajma obrazovanja u Subotici. Njihova objava me je duboko zabrinula. Zabrinula sam se što osobe koje tvrde da zastupaju znanje i obrazovanje ne pokazuju sposobnost za kritičko promišljanje i identifikovanje uzroka problema.

Iz teksta „Ateista Srbije“ stiče se utisak da je glavni krivac za njihovo izbacivanje direktorka škole u kojoj se sajam održavao. Oni i sami to kažu:

„Problem je u direktorki škole, gospođi Eržebet Ivanović, koja je kao predstavnik države najgrublje pogazila Ustav, pozitivne zakone i elementarna ljudska prava onih koji su sasvim legalno i legitimno učestvovali na Sajmu obrazovanja.“

Podsetimo se, direktorka škole „Ivan Sarić“ je pre nepunih mesec dana bila žrtva poziva na linč od strane Borisa Malagurskog. Tom prilikom je doveden u pitanje njen patriotizam. Ako to uzmemo u obzir, činjenicu da sveštenstvo ima veliku zaštitu u ovoj državi, kao i to da se religija u ovoj državi smatra jednim od pokazatelja patriotizma, direktorkina reakcija postaje jasna. Ona je uplašena žena, a ovim tekstom „Ateisti Srbije“ su se pridružili pozivu na njen linč.

via Žene sa Interneta

Advertisements