Večernje Novosti objavile članak o hapšenju “silovatelja sa mostarske petlje” sa naslovom

“Vojni policajac silovao devet puta”

Ono što je zabrinjavajuće u ovom tekstu su:

1. objavljivanje njegovog imena i prezimena u javnosti
2. prikazivanja silovanja kao posledice pohote
3. …

Popunite niz…

Evo celokupnog teksta u slučaju da ga IZMENE – što je često praksa na našim novinskim portalima:

Vojni policajac silovao devet puta

Z. U. | 27. novembar 2013. 21:35 | Komentara: 18
Beogradska policija, posle dužeg operativnog rada, uhapsila opasnog silovatelja. Žrtvama prilazio s leđa dok su se pele stepenicama na Mostarskoj petlji

OPERATIVCI beogradske policije, posle dužeg rada i spremljene zasede, uhapsili su pripadnika Vojske Srbije Dejana Gojković (31) zbog čak devet silovanja. Ovom pripadniku Vojne policije, rodom iz banatske Bele Crkve, određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, a po isteku će biti priveden dežurnom istražnom sudiji.

Kako saznajemo, silovatelj je prilazio žrtvama na autobuskim stanicama kod Mostarske petlje, Sajma i drugih stajališta i napadao žrtve uglavnom u kasnim noćnim i ranim jutarnjim satima.

– Osumnjičen je za silovanja i pokušaje ovog krivičnog dela od prošle do ove godine – kaže naš izvor blizak istrazi.

– Prilazio je ženama s leđa, dok su se kretale stepenicama i uz upotrebu fizičke snage obarao ih na zemlju i silovao ih.

Prema policijskim saznanjima, koje su potvrđene DNK analizom, ali i prepoznavanjem, nije birao doba žrtava. Na njegovoj meti našle su se dvadesetogodišnjakinje, ali i sredovečne žene. Prema nekim operativnim podacima, postoje indicije da je sa silovanjima počeo još 2010. godine.

Jedna od poslednjih žrtava bila je devojka od 22 godine, koju je napao 11. novembra oko 22.30 sati kod Mostarske petlje. Oborio je na zemlju i pokušao da je siluje, ali su ga omeli slučajni prolaznici.

OTAC DVOJE DECE
PREMA saznanjima do kojih su došle „Novosti“, Dejan Gojković je oženjen i otac je dvoje dece. Supruga mu se drugi put porodila ove godine, pre četiri meseca.
Kako nezvanično saznajemo, među žrtvama njegove pohote, našla se i jedna policijska službenica, koja je, srećom uspela da se odbrani. Policajka je radila u obližnjoj policijskoj stanici Savski venac.

Ubrzo posle poslednjeg napada, sredinom novembra ove godine, operativci beogradske policije odlučili su da mu pripreme zasedu i namame ga. Akcija je uspela i on je tokom pretprošle noći uhapšen u Beogradu.

Tokom jučerašnjeg dana, kako nezvanično saznajemo, njega je nekoliko žrtava prepoznalo i identifikovalo u prostorijama beogradske policije u prisustvu nadležnog tužioca. U beogradsku policiju u sredu su došle i neke njegove kolege, koje su ponudile pomoć u rešavanju ovog sramnog slučaja.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:465835-Vojni-policajac-silovao-devet-puta

via Žene sa Interneta