Narodna skupština Republike Srbije | Aktivnosti Narodne skupštine

Danas je u maloj sali Doma Narodne skupštine izvedeno scensko čitanje dokumentarne drame “Sedam”, koja je bazirana na snažnim životnim pričama sedam aktivistkinja za ženska prava iz različitih delova sveta.
Narodnim poslanicima, predstavnicima institucija zaduženih za zaštitu žena izloženih muškom nasilju i gostima obratili su se Meho Omerović, predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Biljana Hasanović Korać, koordinatorka Ženske parlamentarne mreže, Krister Asp (Christer Asp), ambasador Švedske u Srbiji i Danijela Ranković, kooridanator projekta Sedam u Srbiji.
U čitanju teksta “Sedam” učestvovali su Gordana Čomić, Ana Saćipović, Ana Sofrenović, Ivon Jafali, Aida Ćorović, Vesna Bujošević i Gordana Mitrović, a predstavu je režirala Anja Suša.
Čitanje “Sedam” organizovala je Inicijativa mladih za ljudska prava, u saradnji sa Ženskom parlamentarnom mrežom i Odborom za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine Republike Srbije, uz podršku Ambasade Švedske u Srbiji, Švedskog instituta, Hedda Production i Civil Rights Defenders.
Uvodna obraćanja i scensko čitanje dokumentarne drame “Sedam” možete pogledati ovde>> http://217.26.67.44/filesnsrs/ostalo/ostalo2013112212.mp4

ili ovde>>
ARHIVA>Ostale aktivnosti Narodne skupštine>čitanje dramskog teksta Sedam 22.11.2013.
http://www.parlament.gov.rs/prenosi/arhiva.2090.html

via Žene sa Interneta

Advertisements