Double Crap! Abuse and Harmed Identity in Fifty Shades of Grey

Šta štampa (ženska?) štampa od jutros. Kad kažem štampa mislim naravno interent.

Super žena B92 se pita “Šta muškarci mogu da nauče od Kristijana Greja”. Ja na to mogu da kažem samo jedno veliko NIŠTA, ali da vidimo šta Super žena smatra da su kvaliteti Kristijana Greja:

Predigra je važna

OK

Tehnika takođe

OK

Žena je na prvom mestu
Kristijan Grej jasno daje do znanja da je u potpunosti posvećen ženi s kojom provodi vreme. Ona mu je na prvom mestu, najvažnija, centar njegovog svemira. Ovo naravno znači i da će se potruditi da ona uživa, pa čak i zanemariti samog sebe kako bi u tome uspeo.

Hm ovo već zvuči kao opsesivno ponašanje. Kada ste “centar nečijeg univerzuma” vi ne možete da imate svoj život svoje prijatelje, trenutke odmora bez njega. On je taj koji kontroliše šta se dešava u vašem životu jer je toliko zavistan od vas. Ali možda previše učitavam u ovu tačku…

Kristijan poseduje svoju devojku
Ne u stvarnom smislu, ali da, na neki način je smatra svojim vlasništvom, što znači da o njoj brine kao da mu stvarno pripada. Ženski pokret i emancipacija na stranu, verujemo kako svaka žena voli da se oseti da pripada nekome.

Ne, ne učitavam. Super žena kao pozitivnu osobinu opisuje “posedovanje” druge osobe. A ovo o pripadanju? Robovi su pripadali svojim gospodarima, verujem da su bili presrećni /s

I za kraj

Pregovaračke tehnike su ključne

Super žena bi trebalo da pregovara sa boljim novinarkama, a ne da večito preuzima (glupe i opasne) tekstove sa drugih sajtova.

Ostavljam vas sa ovim citatom

“Our analysis identified patterns in Fifty Shades that reflect pervasive intimate partner violence—one of the biggest problems of our time. Further, our analysis adds to a growing body of literature noting dangerous violence standards being perpetuated in popular culture.”

http://online.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/jwh.2013.4344

http://www.freep.com/article/20130812/NEWS06/308120014/-Fifty-Shades-Grey-may-hot-promotes-abuse-study-finds

via Žene sa Interneta

Advertisements