Žene protiv nasilja

Poziv za volontiranje na Festivalu ženskog aktivizma i umetnosti – FemiNiš 2013.

Festival ženskog aktivizma i umetnosti – FemiNiš biće po četvrti put održan u Nišu u periodu od 20-22. septembra 2013, a u organizaciji aktivistkinja niških nevladinih organizacija koje se bave podrškom žena i alternativnom kulturom: Ženskog prostora i Centra za devojke.
Kroz FemiNiš želimo da skrenemo pažnju naših sugrađanki i sugrađana, kao i šire zajednice, ne samo na položaj žena u našem društvu, već i na bogatu feminističku teoriju i hrabar ženski aktivizam na ovim prostorima, koji postoji jako dugo.
Važno nam je da onima koje/i žive u južnoj Srbiji približimo ideju feminizma i predstavimo sve ono što je aktuelno na feminističkoj sceni, ili se tiče rodne teorije i položaja žena. I ove godine ćemo u Niš doneti promocije knjiga, projekcije filmova, izložbe savremenih autorki i koncert. Takođe, imaćemo i prilike da kroz tribinu i radionice prodiskutujemo o efektima ženske borbe kod nas i kako da same sebe i jedne druge, podržimo i ojačamo.
Ako imate između 19 i 30 godina, ako ste društveno angažovane, ili biste želele da to budete, ako želite da saznate nešto više o ženskom aktivizmu i uzmete aktivnu ulogu u realizaciji festivala FemiNiš – prijavite se za volontiranje na festivalu, putem maila volontiranjenafeminisu4@gmail.com

via Žene sa Interneta

Advertisements